Kiraz çekirdeği, çiğnenmesi veya ezilmesi durumunda siyanür oluşturan bir bileşiği açığa çıkarır. Çekirdeğin içinden dışarı çıkan bu maddeye yüksek oranda maruz kalırsanız ölümcül sonuçları olabilir.
7'den 70'e herkes için harika bir atıştırmalık alternatifi olan sosisli sandviçler ne kadar lezzetli olursa olsun gerçek bir tehlike barındırır. Sosisliye eklenen sodyum eritorbat ve sodyum nitrat gibi koruyucu maddeler sağlığımız için çok zararlıdır. Özellikle çocuklarda, sosisin şekli ve kaygan dokusu, soluk borusunu tıkama riski taşır.
Günün her saati için vazgeçilmez olan simit de ne yazık ki bu listede yer alıyor. Simitlerin közde veya fazla kızarmış ya da yanmış kısımları sizin için tehlikeli olabilir. Yanık yiyeceklerde bulunan akrilamid kimyasalı, kanser riskini artırabilir.
Midye, karides ve istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri, taze olmadıklarında sağlığımız için tehlike saçar. Denizlerde bulunan zararlı toksinler ve bakteriler, kabuklu deniz ürünleri aracılığıyla insanlara bulaşma potansiyeli taşır.
'Fasulyenin de zararı olur mu?' demeyin. Çiğ fasulye sağlıklı gibi görünse de gerçekte ciddi bir risk taşır.
Çiğ olarak tüketilen fasulyeler fazlaca fitohemaglutinin içerir. Bu madde, özellikle kırmızı fasulyede yoğun olarak bulunur ve midenizi rahatsız etmekle kalmaz, baş dönmesi ve kusmaya da sebep olabilir.