28.02.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:
55 yaşındaki Amely Hoffmann'ın tansiyonu o kadar yükselmişti ki her an felç geçirme riski vardı.10 yıl boyunca aldığı 8 farklı ilaç yüksek tansiyonuna etki etmiyordu.Şiddetli baş ağrıları ve aniden gelen duyma kayıpları yaşıyordu. Hangi doktora giderse gitsin hiç kimse nedenini bulamıyordu.
İnternetten araştırdığı Derin Beyin Uyarılması (DBS) adlı bir teknik keşfetti.Kronik ağrı ve parkinson hastalığı kontrolünde kullanılan bu yöntemin yan etkilerinden birisi tansiyonu düşürmesidir.Almanya'da yaşayan Hoffmann 2011 yılında bu tedavi yöntemini keşfeden İngiliz doktorlara ulaştı ve bu yöntemin üstünde denenmesini kabul ettiğini belirtti.
Hoffmann'ın beynine ince bir tel elektrot yerleştirildi ve bir kalp piline bağlandı.Beynindeki bir bölgeye elektrik akımı verildi ve kalbine kanı daha az şiddetli pompalamasını sağlayan bir sinyal gönderildi.Ameliyattan sonra Hoffmann aldığı bütün ilaçları kesti ve anında tansiyonu düşmeye başladı.Daily Mail'e konuşan Hoffmann, "Ameliyatın kendisinden korkuyordum. Daha önce birçok ameliyat geçirmeme rağmen bu tamamen farklı bir şeydi. Ameliyatın işe yaramayacağı korkusu çok daha fazla büyüktü aslında," dedi.
Danışman kardiyolog Dr. Angus Nightingale Hoffmann'ı tedavi etmeden önce bu kadar yüksek tansiyonu olan bir hastası olmadığını belirtti.Bu başarılı tedaviden sonra başka yüksek tansiyon hastalarını tedavi etmeyi hedefliyor.
İnce bir elektrot beynin belirli bir bölgesine yerleştiriliyor ve bir kalp pili tarafından kontrol ediliyor.Elektrik akımı beynin bu bölgesini uyarıyor ve kalbe daha sakince kan pompalamasını söyleyen bir sinyal gönderiyor. Tansiyon düşer ve felç geçirme riski azalır.PembeNar Özel