· Siyah çayı açık ve şekersiz içmeye dikkat edin. Gün içerisinde adaçayı, rezene, yeşil çay gibi çeşitli bitki çaylarını kullanabilirsiniz, limon sıkabilir veya tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.
· Gün içinde en fazla 3- 4 fincan siyah çay, 2-3 fincan bitki çayı tüketebilirsiniz. Kahve çeşitlerini günde 2 fincandan fazla tüketmeyin, krema veya süt tozu kullanmak yerine az yağlı süt tercih edin. Aromalı kahvelerdeki şurupların kalori içerdiğini unutmayın ve tüketimlerinizde dikkatli olun.
· Haftada 1-2 defa kurubaklagil, 1-2 defa balık tüketin. Tam buğday, ruşeymli, kepekli, çavdarlı, yulaflı ekmeği tercih edin.· 1 kilogram sebze/kurubaklagile 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ koyulması yeterlidir. Et, tavuk veya kıymalı yemek pişirirken yağ ilave edilmemelidir. Sebze/kurubaklagil yemeklerinize istediğiniz kadar domates, soğan sarımsak ve çeşitli baharatları ilave edebilirsiniz.
· Yiyeceklerinizi porsiyonlarken değil, porsiyonladıktan sonra tüketin. Bir şeyler yerken ve içerken ne kadar tüketeceğinizi önceden bilmeniz ve buna göre beslenme davranışı sergilemeniz kilo kontrolünde size yardımcı olacaktır.
· Öğün atlamamaya çalışın. Metabolizma hızınızı arttırmak, kan şekeri dengesini dengede tutmak ve bir sonraki öğünde oluşabilecek açlık durumunu kontrol altında tutmak için 2- 3 saat aralıklarla tüketim yapmak önemlidir.
· Gün içerisinde ortalama 2 litre su içmeye gayret edin. Alınan her bir kalorinin vücutta metabolize olabilmesi için 1 ml suya ihtiyaç vardır.
· Günde beş porsiyon meyve ve sebze tüketin. Günlük ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerin karşılanabilmesi ve sindirim sisteminin sağlığının korunabilmesi için posalı beslenmeye özen gösterin.
· Günlük hareketinizi artırın. Günlük rutin aktivitenize yenilerini ekleyin ve en az 10 bin adım atın veya 30 dk tempolu yürüyüş yapın.