25.02.2025 - 10:45 | Son Güncellenme:
Dondurulmuş bezelyeler çorbalara, güveçlere, sotelere, makarna ve pilav yemeklerine karıştırılarak yeşil bir dokunuş katılabilir ve dokularını korurken saniyeler içinde çözülürler.
Hızlıca mikrodalgada ısıtılabilir veya buharda pişirilebilen bezelye bir garnitür için tereyağı veya zeytinyağı ile servis edilebilir.
Edamame, baklalı veya baklasız soya fasulyesi, bezelyeye benzer şekilde dondurulmuş olarak pişirilebilir.
Bir diğer yöntem ise; edamemeyi çözünmesini beklemeden kabuklarıyla hızlıca veya buharda pişirebilirsiniz.
Dondurulmuş mısır taneleri, doğrudan pişirmek için harika bir yiyecektir. Aslında mısırı çözdürmek dokularını çok yumuşak hale getirebilir ancak buzu çözülmeden de pişirebilirsiniz.
Eğer peyniri toplu olarak satın alıyorsanız, onu rendeleyip dondurmak zamandan ve paradan tasarruf etmenin harika bir yoludur.
Önceden dondurucuya attığınız dondurulmuş peynirlerinizi kullanırken çözünmesini beklemenize hiç gerek yok.
Tavuk göğsünü pişirmeden önce çözdürmek çok yaygın bir uygulamadır ancak kesinlikle gerekli değildir.
Tavuk göğsü dondurucudan çıkarılabilir ve hemen pişirilebilir, genellikle kızartılarak ya da haşlanarak tüketilir.