Güneş lekeleri genellikle koyu renkte görülmesine rağmen, güneşte çok fazla zaman geçtikten sonra beyaz güneş lekeleri oluşabilir. Temel olarak, bu beyaz lekeler ciltte azalmış melanin üretimi olduğunda ortaya çıkar.
Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne (AAD) göre, günlük olarak belirtilen 30 veya üst derecelerde SPF'ye sahip geniş spektrumlu güneş koruyucuları kullanmak; güneş lekelerinin oluşumunu engeller.
Ancak günde sadece bir kez geniş spektrumlu güneş koruyucu uygulamak yeterli olmayacaktır. Uzmanlar güneş koruyucuyu en az iki saatte bir; terliyorsanız ya da ıslanırsanız daha sık uygulamanız gerektiğini söylüyor.
Güneş ışınlarının yoğun ve dik olduğu 10.00 ve 14.00 saatleri arasında güneşe çıkmamak da sizi güneş lekelerinden koruyabilir.
Lazer tedavileri anında güneş lekesi çıkarma yöntemlerinde hızlı bir sonuç vermez ama tekarlandığında başarılı bir tedavi olabilir.
Yan etkiler söz konusu olduğunda, lekelerin kabuklanması veya geçici olarak kararması meydana gelebilir, ancak uzmanlar bu etkilerin hızla solma eğiliminde olduğunu belirtir.
Mikrodermabrazyon, yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki güneş lekelerini düzeltmek için kullanılabilir. Mikrodermabrazyon seanslarından sonra cildiniz biraz kızarsa da muhtemelen birkaç saat içinde bu etki de kaybolacaktır.
Kimyasal peelingler de güneş lekelerinin solması için etkili bir seçenek olarak adlandırır.