Basit bir tuzlu su turşusu salamurası yaklaşık %3,5 tuzdan oluşuyor. Ancak vücut ağırlığının %0,4'ü tuzdur. Verilere göre araştırılan bu durum turşunun boğaz ağrısını hafifletmek için harika bir çözüm yolu olduğunu ortaya çıkarıyor.
Dr. Yancey'e göre boğazdaki iltihabı atabilmek için tatlı yiyecekler değil, tuzlu yiyecekler tüketmeniz gerekiyor. Dr. Yancey "Dereotu turşusu, asitleme solüsyonundaki tuz nedeniyle işe yarayacaktır" diye belirtiyor.
Boğaz ağrısını dindirmek için tüketilen turşu miktarı kişiye bağlı olarak değişebiliyor. Yancey, bu yöntemin doğru miktarını bulabilmek için çeşitli denemeler yapılması gerektiğini söylüyor.
Doğal yöntem hakkında düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyor:
"Bu, tıbbi bir müdahaleden çok evde uygulanan bir tedavi yöntemidir, bu nedenle resmi bir önerisi bulunmuyor."
Turşu müdahalesi uzun vadede boğaz ağrısının tekrar ortaya çıkmasına neden olabilir. Ancak şiddetli ağrıları kısa süreliğine de olsa ortadan kaldırma etkisine sahiptir. Bu küçük müdahale sayesinde semptomları azaltabilirsiniz.
Yancey, "Bir kaşık dolusu bal ve çok tatlı çay da iyi sonuç verir" diye belirterek turşu olmadığında ise tuzlu su gargarasının işe yarayabileceğini öne sürüyor. Tuz kısıtlı beslenen kişilerin, dereotu turşusu veya tuzlu su gargarasından yalnızca birini tercih edebileceğini hatırlatıyor. Nedeni ise aşırı tuz miktarını önlemek.