Tavşan kanı çay demlemek için herkes bilinen ve alışılmış bir yöntemi uyguluyor. Genellikle su ısıtıldıktan sonra alt demlikteki kaynamış su, üst demlikteki çay yapraklarının üzerine dökülür. Ancak bu, doğru bilinen yanlışlardan biridir.
Çayı belirtildiği gibi demlemenin tüketim konusunda herhangi bir zararı bulunmaz. Çay yapraklarına kaynar su eklemek çayın acılaşmasına neden olur. Ancak çayın yapısını ve tadını bozan bu yöntem yerine daha lezzetli bir çay demleyebilirsiniz. Yapılması gereken şey ise oldukça basit.
Çayı doğru bir şekilde demlemek için bilinen yöntemin tam tersini uygulamak gerekiyor. Yani, üst demliğe sıcak suyu döktükten sonra çay yapraklarını içine ilave edin. Bu sayede çay aromasını salarken yanmamış olur. Hazırladığınız çayın tadında bir acılık olmayacaktır.
Çayın demlenme süresi de bir o kadar önemlidir. Genellikle 15-20 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Demleme sırasında çayın çok daha lezzetli ve tam kıvamında olmasını istiyorsanız farklı bir püf nokta deneyebilirsiniz.
Çayın lezzetini artırmak için suya ilave ettikten sonra içine 1 tane küp şeker ekleyin. Bu yöntem acımasını engelleyerek nefis bir çay içmenize yarayacaktır.
Demleme süresince çayın sıcaklığını kontrol edin. Eğer çaydanlık altında ocak kullanıyorsanız sıcaklık seviyesini aşırı yüksekte ayarlamayın. Çay demlemek için kullanacağınız su sıcaklığı da önemlidir.
Su kaynadıktan sonra birkaç dakika bekleyerek sıcaklığın düşmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda seçilen fincanlar da çay tüketiminde etkili bir role sahip olabilir. Çayın sıcak ve taze olması için kullandığınız fincanları önceden suyla ısıtabilirsiniz.