02.09.2014 - 16:39 | Son Güncellenme: 25.11.2014 - 23:57
Çay, doğal olarak florür içerdiği için, diş minesini kuvvetlendirir ve ağızdaki bakterileri kontrol altında tutarak plak oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır. Böylece diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar.
Kalp ve damar sertliğini önleyiciÇaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azaltmaktadır. Ayrıca, çayın kolesterolü bastırdığına ve kan pıhtılarının oluşmasını engellemektedir.
Çay içmenin damar oluşumunu gerektiren, kanser ve şekere bağlı körlük gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için yararlı olabilmektedir.
Belirli ölçülerde düzenli çay tüketiminin tansiyonu düşürüyor.
Çaydaki kafein, konsantrasyonu, uyanık ve isabetli olmayı attırmaktadır ayrıca tat ve koku alma duyularını güçlendirmektedir.
Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır. Çaya özel teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik eder. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlendirmektedir. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır.
lık sistemini de güçlendirmektedirHer gün beş fincan siyah çay içenlerin vücudunun hastalıklara karşı dirençli hale geldiği görülmektedir.Çay tüketimi seven ve çay içenler bedeninin hastalıklarla savaşan kimyasalları daha fazla ürettiği görülmektedir. Vücuttaki zararlı maddeleri yok eder.