Mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin hem daha lezzetli, hem daha sağlıklı olduğunu fark etmişsinizdir. Doğal olarak yetiştirildiği ve doğal yolla olgunlaştıkları için vitamin ve mineral açısından daha zengin olan bu ürünler, daha da lezzetli olur. Ayrıca, daha ekonomik olabilirler.
Yapılan araştırmada kışın toplanan ıspanakla yazın toplanan arasında C vitamini içeriği açısından üç kat fark saptanmıştı. Her mevsimde toprak, hava ve değişen iklim koşullarına göre bedenimizin farklı ihtiyaçları doğuyor, bu yüzden doğanın mükemmel uyumuna karşı çıkmamak gerekiyor.
Sebzeler: Karalahana, Havuç, Karnabahar, Bal Kabağı, Ispanak, Yerelması, Brüksel Lahanası, Pazı, Kereviz, Pırasa, BrokoliMeyveler: Elma, Portakal, Mandalina, Ayva, Nar, Greyfurt, Muz, Trabzon Hurması, Kivi, Kestane