10.10.2024 - 17:15 | Son Güncellenme:
Unlu mamullerin genellikle sağlığa zararlı etkilerinin olduğu bilinse de kahvaltı sofralarına dahil edilebiliyor. Bu durumda hamur işi gibi yiyecekleri hazırlarken kullanılan malzemeler önem arz ediyor. Canan Karatay da kahvaltıda tüketebileceğiniz sağlıklı böreğin tarifini paylaştı.
Sağlıklı yaşamla ilgili paylaşımlarıyla dikkat çeken Canan Karatay, hamur işi gibi yiyeceklerin zararlarından genellikle bahsediyor. Bunun yanı sıra birçok ünlü doktor lezzetli ve sağlıklı besinleri tavsiye ediyor. Sağlığımız için zararlı olan bazı yiyecekleri sağlıklı bir versiyona taşımak da mümkün.
Canan Karatay, sabahları güzelce tüketebileceğiniz bir kahvaltılık börek tarifinden söz etti. Üstelik bu börek, çayla uyumlu şekilde tüketilebiliyor. Karatay tavsiyesi kahvaltılık börek pratik bir şekilde hazırlayıp sofraya ekleyebileceğiniz türden. İşte tarifi.
- 200 gr kadar beyaz peynir
- 2 adet yufka
- 500 gr ıspanak
- Kristal kaya tuzu, pul biber ve karabiber
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Karatay'ın önerdiği börek tarifi malzemeler elde edildikten sonra pratik bir şekilde elde edilebilir. Kahvaltı sofralarında değişiklik arayanlar için hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olacak. Hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
İlk olarak ıspanakları suda yıkayıp süzün. İnce ince doğradıktan sonra bir kaseye ekleyin. Ardından tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Sonrasında ıspanakların içine ezilmiş beyaz peynir ekleyip karıştırın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra sıra yufkayı hazırlamada.
Yufkayı tezgaha serdikten sonra üzerine fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Ardından bir ucundan bir karışı iç tarafa doğru katlayın. Katladığınız yerin üstüne ıspanaklı harcınızı ilave edin. Diğer uçları ortada buruşturup sıkıca rulo haline getirin.
İşlemin devamında 4-5 cm uzunluğunda halkalar elde etmiş olacaksınız. Bu halkaları dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz. Çıtır çıtır piştikten sonra çayın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.