Kabızlık problemi yaşayan bireylerin öncelikli olarak bağırsak sağlığına önem vermesi şart. Kış aylarında tüketilen turşu, turşu suyu ve bakliyatlar ise bu önceliği uygulamak için tüketilecek en faydalı araçlardır. Canan Karatay, gelişen kabızlık sorununun az su tüketimi, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum eksikliği ile ilişkili olduğunu söyledi.
Soğuk havalarda tükettiğimiz kış sebzeleri, turşudan elde edilen salatalar, bakliyatlar ve turşu suyu sayesinde vitamin, mineral eksikliklerinin önüne geçmek mümkün. Canan Karatay verdiği röportajda 'Erken tıbbın babası' olarak bilinen İbn-i Sina'nın görüşlerinden söz etti: "İbn-i sina diyor ki, insan bağırsakları yaklaşık 12 metredir. Tükettiğiniz yemek 12 saat sonra bağırsaklara ulaşır. Bunun öncesinde sık sık yemek yeseniz de, bir işe yaramaz. Eğer kuş olsaydınız sık sık yemek yerdiniz, çünkü kuşların bağırsakları çok kısadır"
Salgılanan enzimler yeterli olmadığı için gıdaların hazmedilmesinde çeşitli sorunlar çıkabileceğini anlatan Karatay, kabızlık durumunda toksinlerin vücuda kolayca yayılabileceğini söylüyor. Kış mevsiminde yiyecek bütünlüğünü sağlayarak, kabızlığı önleyerek ve turşuyu sofralarınızdan eksik etmeyerek sağlığınızı koruma altına alabilir, daha kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz.