Öncelikle taze ve kaliteli ürünleri tercih etmek çok önemlidir. Fasulyeleri yıkadıktan sonra uç kısımlarının kesilip tercihe bağlı olarak dilimlenmesi gerekiyor. Bu işlem fasulyeyi tüketeceğiniz zamanı da pratik hale getirecektir.
Fasulyeleri saklamak için öncelikle iyice yıkamanız gerekiyor. Kuruladıktan sonra bir bıçak yardımıyla kılçıklarından kurtulursanız, işiniz epey kolaylaşacaktır. Tüketiminize göre porsiyon haline getirerek poşetlere bölebilirsiniz.
Poşetin içine bir pipet yerleştirdiğinizde kenarlarını dolayarak hava almayacak şekilde sıkın. Bu püf nokta hava almasına engel olacaktır. Hazırladığınız poşetleri buzdolabında tuttuğunuz zaman kokular birbirine karışmaz.
Pişirerek saklamak isteyenler ise ilk olarak fasulyeleri yıkayarak işleme başlamalıdır. Baş kısımlarını temizleyerek devam edebilirsiniz. Kolaylık sağlaması için ikiye bölebilirsiniz. Rahatlıkla pişirebileceğiniz boyutlarda bırakın.
Ardından fasulyeleri 15 dakika pişirin. Pişirme süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Renginin dönmesi, pişkinliğini anlayabilmek için önemlidir.
Taze fasulyeleri soğumadan buzdolabına koymamalısınız. Ayrıca poşetlerin pişirecek kadar porsiyon olmasına dikkat edin. Soğuduktan sonra gönül rahatlığıyla dondurabilirsiniz. Bu sayede çürümeyen, tazecik fasulyeleri tüketebilirsiniz.