Ancak marketten alınan beyaz ekmek kullanıldığında kızartmadan önce dondurulma işlemi, kan şekerinde herhangi bir iyileşme göstermedi. Bu durum ekmek farklılıklarını gözler önüne seriyor. O nedenle saklayacağınız ekmeğin çeşidi de bir o kadar önemli.
Yapılan diğer araştırmalara göre analiz sonuçları ekmeği yemeden önce dondurmanın kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu doğruluyor. Ancak bu yöntem, kilo alımı veya hastalık risklerini uzun vadeli etkilemiyor.
Dirençli nişasta, taze pişmiş nişastadan daha zor parçalanıyor ve bağırsaktaki bakteri dengesinin korunmasını sağlıyor. Metabolizmayı sağlıklı çalıştıran bu durum, vücudumuzun kan şekerini kullanmasına destek oluyor. Ayrıca, glisemik indeksin yanı sıra kolesterol seviyesini düşürmek gibi faydaları da mevcut.
Ekmeği dondurucuda saklamanın faydalı etkileri uzun vadeli sağlık için sınırlı olsa da yanlış bir işlem değildir. Ekmeği dondurucuya koymak sağlığınıza katkıda bulunabilir, gıda israfını önleyebilir.