"Bronzlaşma süresini kısaltmak hem de sağlığımızdan vermemiz için birkaç önerimiz var. Hem cilt sağlığını korumak hem de bronzlaşma süresini kısaltmak için güneşe çıkmadan önce A vitamini ve beta karoten yönünden zengin besinler tüketmelerini öneriyoruz."
"Kayısı, şeftali özellikle A vitamini ve beta karotenin zengin kaynağı olan havuç, kavun ve yumurtanın sarısı gibi besinleri beslenmelerine eklemeleri gerekiyor" dedi.
Su tüketiminin de önemine dikkat çeken Zünbülcan, sağlıklı bronzlaşmak isteyenler için içecek tarifi verdi.
C ve E vitaminlerinin A vitamini ile birlikte tüketilmesi gerektiğini söyleyen Zünbülcan, "Bu vitaminler antioksidan vitaminlerdir ve güneşin zararlı ışınlarını yok edici etkiye sahiptirler."
"Bu nedenle de bol bol yeşillik, biber tüketmelerini, likopen ve C vitamini içerdiği için domates tüketmelerini öneriyoruz."
"Sıcaktan dolayı güneşin altında kalan kişiler su kaybı da yaşayabilir bu nedenle su içeriği yüksek olan salatalık ve biber tüketebilirler."
"Bronzlaşmak isteyen kişiler için maden suyu tüketmek çok önemli. Bronzlaşmak isteyenler güneşe çıkmadan önce keyifli bir içecek yapabilirler. Bunun için iki kayısı, bir şeftali, bir tane de havuç kullanabiliriz."
"Bu içecek için 'A vitamini ve beta karotenin deposu' diyebiliriz. Bütün meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soyarak küçük parçalar halinde karıştırıcıdan (blender) geçirdikten sonra buz ve nane ekleyerek tüketebilirsiniz" diye konuştu.