Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, besinlerdeki antioksidanların vücutta iltihabın azaltılmasına yardımcı olduğunu kaydetti. Kandıralı, “İnflamasyon vücudun bağışıklık yanıtının önemli bir işlevi olup vücudun strese karşı verdiği tepkidir. Kronik düşük dereceli bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlar, kronik düşük düzeyde gıda alerjileri veya gıda intoleransları, fiziksel veya duygusal stresin kortizol seviyelerini yükseltmesi, çevreden toksisite (metaller ve su, hava ve diğer kirler), diyetle gelen toksisite (çok fazla yağ, şeker, protein, alkol) vücutta inflamasyona neden olur.Belli düzeyde sorun oluşturmaz ancak kontrolden çıktığı zaman ciddi hasara neden olabilir. İnflamasyon Alzheimer hastalığı, artirit, kanser, diyabet, kalp hastalığı ve yaşlanma belirtileri ile ilişkilidir. Bir çok besin doğal olarak anti inflamatuardır. Besinlerdeki antioksidanlar hücreleri serbest radikallere karşı korur ve vücutta iltihabın azaltılmasına yardımcı olur” diye konuştu.Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, doğal anti inflamatuar besinleri şöyle açıkladı: