Evde yapılan Ramazan pidesi hem lezzetli hem de sağlıklı olmasıyla fırından alınan pidelerden daha iyi bir alternatif olabilir. Yumuşacık dokusu ve çıtır çıtır kabuğuyla iftar sofralarının vazgeçilmezi olur. Fırından alınmış gibi lezzetli bir Ramazan pidesi hazırlamak için neler yapmalıyız?
Ramazan pidesi hazırlarken istediğiniz kıvamda olması için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Birçok kişi pide hazırlarken yumurtayı tariften çıkartıyor. Bu pideleri yumurta kullanmadan da nar gibi kızartabilirsiniz. Süt, yoğurt, zeytinyağı veya pekmez kullanarak dış kısmını lezzetli hale getirebilirsiniz.
Yoğurdun içindeki asit ve sütün nemi hamurunuzun kıvamını ve dış dokusunu etkiler. Böylece yoğurt ve süt karışımı pidenin üzerine uygulandığında harika olabilir. Pide hazırlarken yumurta yerine yoğurt ve süt karışımı kullanın.
Ramazan pidesi hamuruna zeytinyağı eklemeniz de hafif bir lezzete erişmenizi sağlayabilir. Pide hazırlarken yumurta eklemek istemeyenler zeytinyağı kullanabilir. Böylece Ramazan pidesi günlerce taze kalabilir. İşte evde hazırlayabileceğiniz pidenin tarifi.
İlk olarak geniş bir yoğurma kabının içine ılık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyebilirsiniz. Ardından karışıma unu az az ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tuz ilave ederek yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur şiştikten sonra şekil vererek fırın tepsisine koyun.
Tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yumurta yerine yoğurt, zeytinyağı ve sıvı yağı karıştırın. İsteğe bağlı pekmez ilave edebilirsiniz. İyice sürdükten sonra fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 15-20 dakika pişirmelisiniz. Pidenin üzeri kızarınca fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Çıtır çıtır Ramazan pideniz hazır.