Birkaç gazete kağıdı alın ve buruşturun. Daha sonra kavanozun veya plastik kabın içine koyun. 24-48 saat bekleyin ve kötü kokulara veda edin.
Ay başında kilolarca aldığınız patateslerin ayın ortasına doğru filizlendiğini, çillendiğini ya da bozulduğunu görebilirsiniz. Bozulan daha doğrusu içi yeşillenen patatesi tüketmek sağlığa zararlıdır.
Bu sorunu yaşamamak, patateslerinizin ömrünü uzun tutmak istiyorsanız kırmızı elmanın gücüne başvurmalısınız. Eğer patates kovanızın içine 1 adet soyulmamış elma koyarsanız, patatesleriniz uzun süre taze bir şekilde kalır. Bunu yaparken patateslerin yakınlarında soğan olmadığına ve patateslerinizin serin bir yerde olduğuna emin olun.
Yumurta aklarını sarılarından mükemmel bir şekilde ayıramıyorsanız ve dahası bunun için bir aletiniz yoksa o zaman süzgeçli kaşığı kullanın. Süzgeçli kaşıkla yumurtanın beyazını sarısından kolayca ayırabilirsiniz.
Gelelim mutfakta körelen bıçaklara. Eğer bıçak bilemek için bir mekanizmanız yoksa evinizdeki kahve kupalarını kullanabilirsiniz. Bıçağın körelen ucunu kupanın ağız kısmıyla bileyebilirsiniz.
Çayın, kahvenin ya da sütün yanına yaptığınız kurabiyeleri stoklayarak yapıyorsanız uzun süre taze tutmak zor olabilir. Örneğin 1 ay boyunca yetecek kadar kurabiye yaptınız ve kurabiyelerinizi sakladığınız kabı açtığınızda yumuşadığını bozulduğunu gördünüz.
Bu durumla karşılaşmak istemiyorsanız kurabiyelerinizi yerleştirdiğiniz kabın içine bir dilim elma koymayı deneyin. Elma dilimi kurabiyelerinizin uzun süre taze kalmasını sağlayacak.