24.08.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:
Araştırma sonuçları yüksek miktarda hayvansal protein tüketmenin yüksek ölüm oranı ile ilişkili olduğunu ortaya çıkardı. Buna karşılık bitkisel protein tüketimi yüksek olanların ölüm oranının daha düşük olduğu görüldü.
Özellikle salam, sosis gibi işlenmiş kırmızı et yerine bakliyat, taze fasulye, kinoa gibi bitkisel protein içeren besinler tüketmenin daha düşük ölüm oranları ile ilişkilendiğini tespit etti.
MercimekEn iyi bitkisel protein kaynakları 1 bardak pişmiş mercimek 18 g protein içeriyor.
En iyi bitkisel protein kaynakları 1 bardak pişmiş kinoa, 9 g protein içeriyor. Gluten içermeyen kinoayı pişirip salatalarınıza katabilir, sabahları yulaf yerine pişirebilirsiniz.
En iyi bitkisel protein kaynakları 1 bardak pişmiş karabuğday yaklaşık 6 g protein sağlar.Rus mutağının vazgeçilmezlerinden biri olana karabuğday glütensiz beslenme için de uygundur.
En iyi bitkisel protein kaynakları 1 bardak pişmiş fasulye yaklaşık 15 g protein içeriyor. Baklagilleri pirinçle beraber tükettiğinizde, birinde az miktarda olan amino asit diğerinde bol bulunduğu için birbirlerini tamamlıyorlar. Sonuçta et yemiş kadar tam protein alıyorsunuz. Pirinç ve baklagilleri aynı öğünde yemeniz şart değil, aynı gün içinde olması yeterli.
En iyi bitkisel protein kaynakları 1 bardak bezelye 15 g protein içeriyor.
En iyi bitkisel protein kaynakları Bir bardak fava fasulyesi yaklaşık 10 g protein sağlıyor.
En iyi bitkisel protein kaynakları 28 gramında (49 adet) 6 g protein var.
En iyi bitkisel protein kaynakları 28 gramında (85 adet) 5 g protein var.
En iyi bitkisel protein kaynakları 2 yemek kaşığı 4 g protein içeriyor. Orta Amerika'da yüzyıllardır kullanılan chia tohumu, son yıllarda en popüler süper besinlerden biri haline geldi. Chia tohumlarını smoothie'lerinize, salatalarınıza, yulaf ezmenize katabilirsiniz.
En iyi bitkisel protein kaynakları 1 çorba kaşığı 11 g protein içeriyor. Kenevir tohumu aynı zamanda iyi bir Omega-3 kaynağı.Kenevir tohumu son yıllarda Amerika'da yaygın kullanılmaya başlayan süper besinlerden biri.Salataların üzerine serpebilir, çorba ve yemeklerinize katabilirsiniz.Kaynak: Haberturk.com