2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı gül suyu
Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya fıstık
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için: Pudra şekeri ve nişasta karışımı
Derin bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin. Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eriyip kaynamaya başladığında içine limon suyunu ekleyin. Bu adım, lokumun şekerlenmesini önleyerek yumuşak kalmasını sağlar. Ardından ayrı bir kasede nişastayı bir miktar suyla iyice çırpın ve topaklanmasını önleyin. Hazırladığınız nişastayı kaynayan şekerli suya yavaş yavaş ekleyin.
Ocağı kısık ateşe alın ve karışımı sürekli karıştırarak kıvam almasını bekleyin. Bu aşamada lokum kıvam alana kadar yaklaşık 20-30 dakika sabırla karıştırmanız çok önemli. Kıvam almaya başlayan lokum karışımına gül suyunu ve tereyağını ekleyin. Lokumun içine eklemek istediğiniz fındık ya da fıstığı da bu aşamada karışıma dahil edebilirsiniz.
Kare veya dikdörtgen bir kaba yağlı kağıt serin ve hazırladığınız lokum karışımını içine dökün. Üzerini spatula kullanarak düzeltin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Lokumu oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra, buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Böylece tam kıvamını bulacak ve kesmeye hazır hale gelecek.