24.02.2024 - 14:44 | Son Güncellenme:
Sofranızda balık yemeklerine yer vereceğiniz zaman 'Yanında ne gider' diye düşünüyorsanız bunun cevabı tahin helvasıdır. Genellikle meze ve salatalardan oluşan balık sofrasında tahin helvası da bulunur. Öyle ki restoranlarda bile bu şekilde servis ediliyor. Peki sebebi nedir?
Balıktan sonra helva tüketme meselesi, sağlığımızla yakından ilgili bir durumdur. Omega-3 bakımından zengin olduğu ve kalp sağlığını koruduğu bilinen balık, demir, çinko ve iyot gibi mineraller barındırır.
Bu mineralleri aynı anda vücuda taşımak ise bazı kişilerde sindirim sistemi problemlerine yol açabiliyor. Balık tüketiminin ardından genellikle halsizlik, mide bulantısı ve şişkinlik hissetme hali bundan kaynaklıdır.
Balığın bayat olup olmadığını bir dereceye kadar fark edebiliyoruz. O nedenle üzerine sütlü tatlı yemek tehlikeli bir durum haline geliyor. Tam da bu sırada tahin helvası giriyor devreye. Mide rahatsızlıklarına karşı etkili bir ilaç gibi düşünülebilir.
Balığın üzerine tüketilen tahin helvası hem sindirimi dengeliyor, aynı sırada kan şekerini yükseltmeye yarıyor. Hissedilen halsizlik ve yorgunluğun yerini enerjik bir bünye alıyor.
Balığın üzerine helva yemek mide problemleri açısından oldukça faydalı olacaktır. Ancak helvanın tahin helvası olması da bir o kadar önemli. Tahin, balıklarda biriken ağır metallerin sıfırlanmasını sağlar.
Radyasyona karşı vücudu koruyan tahin, vücuttaki fosforu düzenler ve midedeki asit dengesinin normale dönmesini sağlar. Yani balığın üzerine tahin helvası tüketmek sağlığın korunmasına yardım edecektir.