Türkiye'nin güneyinde tüketilen Bici bici ve Karsambaç hazırlanış ve içerik olarak oldukça benzer tatlılardandır. Ancak kar helvasının en önemli özelliği meyveli soslarla yapılıyor olmasıdır.
18 adet buz küpü ya da bahçeden toplanmış tertemiz taze kar, 2 yemek kaşığı reçel (meyve reçelleri, ahududu sosu vb.) kar helvasını yapmak için yeterli.
Tarifi buzla yapıyorsanız işiniz biraz daha uzun. Buzu blenderda kontrollü şekilde çekerek başlamalısınız. Daha sonra onu bardaklara paylaştırın ve üzerine sos gezdirin. Eğer kar kullanmayı planlıyorsanız bahçeden topladığınız temiz karların üzerine sos koyup karıştırarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kar helvası yapmak için kar toplamayı tercih edenlerdenseniz mutlaka en temiz, el değmemiş ve yerden yüksekte bulunan noktalardan kar alın. Örneğin ağaçların üzerindeki kar, yerdekinden çok daha temiz ve güvenli olabilir.