06.08.2015 - 14:00 | Son Güncellenme: 06.08.2015 - 14:06
Karanfilin antiseptik özelliği mikropları öldürmeye yardım ediyor.Ağız kokusuna iyi geldiği herkes tarafından bilinmekle birlikte sakinleştirici etkisi de bulunmakta. Çayınıza koyacağınız karanfilin sakinleştirici etkisinden de faydalanabilirsiniz.
Kimyonun en önemli özelliği yağ yaktırıyor olması. Aynı zamanda sindirim sistemini de düzenlemeye yardımcı.Güne başlarken tükettiğinizde tokluğu koruyan kimyonu sabah kahvaltılarında yumurtayla rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kekik önemli antioksidanlardan biri. Sindirim sistemine de oldukça faydalı olan kekiğin yağ azaltıcı etkisi de var.Bunun dışında kansere koruyucu etkisi olduğu yapılan araştırmalarda gözlenmiş durumda.
Tadındaki acılığı veren madde metabolizmayı hızlandırmasıyla birlikte tok tutmaya yardımcı ve yağ yakımını arttırıyor.Önemli bir antioksidan olması sebebiyle kansere karşı koruyucu. Göz, kalp, damar sağlığında da oldukça etkili.
Muskatın bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra en önemli özelliği doğal bir ağrı kesici olması.Stresi azalttığı gibi uyku kalitesini de arttıran muskatı yemeklerinize güzel bir tat için de ekleyebilirsiniz.
Tarçını gerek kan şekerini düşürmek için gerekse de bağışıklığı güçlendirmek kullanabilirsiniz.Aynı zamanda yorgunluk alıcı etkisi için günde 2-3 fincan çaya tarçın kabuğu eklemeyi unutmayın. Yağlanmaları azaltması da cabası.
Zencefilin strese karşı birebir olduğu biliniyor.Bir adet taze zencefil ve limonu suyla karıştırıp zencefili bu şekilde tüketebilirsiniz. Hem bağışıklık sisteminizi korur hem de yağ yakımını arttırır.
Zerdeçalın en önemli etkisi karaciğer üzerinde. Karaciğere yardımcı olarak yağlı gıdaların sindirilmesine katkıda bulunuyor.