11.02.2025 - 13:09 | Son Güncellenme:
Soğuk aylarda bahçenize yeterli özeni göstermemiş ve dağılmasına izin vermiş olabilirsiniz. Temiz hava ve güneş ışığının toprağa ulaşmasını sağlamak için bahçenizdeki döküntüleri ve düşen yaprakları tırmıklayarak nazikçe temizleyin.
Fazla yaprakların büyük bir sorun olduğunu düşünmeseniz de, döküntüler çimleri boğabilir veya çok ıslanırsa çim hastalıklarına bile yol açabilir.
Yabani otlar bahçeciliğin sinir bozucu bir parçası olabilir ancak ne yazık ki doğanın bir parçasıdır ve esasen kaçınılmazdır. Yabani ot kontrolü için sert, pahalı herbisitleri atlamaya çalışın. Bunun yerine, yabani otları yayılmadan önce elle çekin veya istenmeyen büyümeyi önlemek gerekli malzemeleri kullanın.
Daha soğuk günlerde çimlerinizi biçmek için çok istekli olmayabilirsiniz ancak bahar geldiğinde güzel bir çim istiyorsanız, dışarı çıkıp biçmeye başlamanız çok önemlidir. Çiminizin ne kadar uzun olması gerektiğinden emin değil misiniz? Muhtemelen düşündüğünüzden daha uzundur.
Çimleri çok kısa biçmek gereksiz strese neden olabilir ve yabani ot büyümesine katkıda bulunabilir, bu nedenle çimleri 2,5 ila 3 cm uzunluğunda tutmanızı öneriyor. Tek bir biçme sırasında toplam çim yüksekliğinin üçte birinden fazlası çıkarılmamalıdır.
Çimler kışın uykuda olduğunda, onların üzerinde aşırı yürümekten veya üzerlerinde oynamaktan kaçınmalısınız.
Kışın çimlerde sık sık yapılan aktiviteler toprak sıkışmasına neden olabilir ve var olan çimler zayıflayabilir. Bu yüzden kış aylarında çimlerinizin üzerinde yaptığınız aktivitelere dikkat edin.