22.03.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:
Ülkemizde de bulunması son derece kolay olan, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya gibi bitki çaylarını günün her saatinde tüketmek, mikroplara karşı savaşarak hastalıklara karşı savunmada en güçlü yardımcılar arasında yer alıyor.1 tutam ıhlamur, 1 parmak kalınlığında portakal kabuğu, 1 adet çubuk tarçın ve 2-3 adet karanfilin üzerine sıcak su koyup demlenmesi sonucunda elde edilecek bir kış çayını günün her saatinde keyifle tüketebilirsiniz" şeklinde konuştu.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve çalışabilir halde tutabilmek için vücuda sağlıklı ve yeterli miktarda kaliteli protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin bakımından zengin gıdalardan oluşan bir beslenme düzeni oluşturulması gerektiğini belirten Mine Şenarslan, "Her gün ve her öğün de mutlaka yeşil yapraklı sebzeler ve meyvelere yer verin. Ayrıca, haftada 1-2 gün balık tüketmek de bağışıklık sistemini güçlendirmeye büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
C vitaminden zengin beslenmenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Şenarslan, "Dolayısıyla, portakal, greyfurt, mandalina, yeşilbiber, maydanoz gibi C vitamini zengini ürünleri tüketmeye özen gösterin. A vitamini açısından zengin olan, ıspanak, havuç, süt, yumurta, karalahana ve yoğurda da öğünlerinizde sıkça yer verin" ifadelerini kullandı.
Hem kabızlık sorunun önüne geçmek, hem de bağışıklık sistemini desteklemek için lifli yiyecekleri daha fazla tüketmek gerekiyor.Bu nedenle, kaliteli bir bitkisel protein kaynağı olduğu için kışın kuru fasulye, mercimek, nohut gibi baklagillere hafta da 1-2 kez sofralarımıza yer vermek çok ciddi yarar sağlıyor" dedi.