31.10.2017 - 10:49 | Son Güncellenme:
Çocukluk dönemimizde öğretilen en önemli alışkanlıklardan biridir ellerimizi yıkamak. Fakat ellerimizi yeterince yıkıyor muyuz? Her öğün öncesi ellerimizi yıkamalıyız ve ellerimizi yıkarken sabunu en az 30 saniye köpürtmemiz gerekiyor.
Zencefil, yüzyıllardır soğuk algınlığı ve benzeri rahatsızlıkların belirtilerini azaltmakta kullanılıyor.Aynı zamanda zencefil, vücudun hastalıkla savaşmasında yardımcı rol oynuyor ve vücutta bakteri sayısının artmasına engel oluyor.Sabahları içtiğiniz çaya ya da içeceğe taze zencefil rendeleyin. Yemeklere de katabileceğiniz zencefil, yemeğe hem lezzet verecek hem de bağışıklığınızı güçlendirecektir.
Uykunun vücut için önemin büyüktür. Çoğu yetişkin birey 6-10 saat arası uykuya ihtiyaç duyar. İhtiyacınız olan uyku miktarı yaşınıza ve fiziksel aktivite seviyenize göre değişir.Vücudunuzu dinleyin, ihtiyacınız olan uykuyu alın.
Kahvenin gün içinde belli bir oranda tüketilmesinin olumlu etkileri olsa da fazla kafein tüketimi vücutta susuzluğa neden olabiliyor. Susuz kalan vücut kendini savunmada yetersiz kalabiliyor.
Brokoli, lahana, karnabahar gibi turpgiller bağışıklığınızın en iyi arkadaşlarıdır. Yiyebiliyorsanız günde en az iki çeşit turpgil yemek kış aylarını hastalıksız geçirmenizi sağlayacaktır.
Size sürekli su içmenizi hatırlatacak bir alarm sistemi olsa ne kadar kolay olurdu değil mi?Bir insanın günde ortalama 8 bardak su içmesi gerekiyor. Vücudunuzu su ile arındırın ve onu susuz bırakmayın.
Vücudu sağlıklı ve zinde tutmak için düzenli egzersiz yapmak yapabileceğiniz en iyi şeydir. Egzersiz yaptıkça vücut güç kazanacağından zamanla daha az zorlanırsınız. Bu nedenle pes etmek yerine, egzersizi bir rutin haline getirmekte yarar var.Ayge Buse GÜNDOĞAN