Özellikle kış döneminde azalan su tüketimi bağışıklık sistemini biraz zorluyor. Mutlaka günlük 1 buçuk 2 litre su içmemiz gerekiyor.
Bunun yanında da zencefil, zerdeçal ve tarçın içeren 'Altın Sütü' de tüketebilirsiniz.
Altın sütü hazırlamak için 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı toz karabiberi karıştırıyoruz.
Sıcak olması sıkıntı oluşturacağı için kaynadıktan sonra biraz soğutmak gerekiyor.
Ardından 1 çay kaşığı bal ekleyerek akşamları rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Uzmanlar, öğün aralarında aç karnına tüketildiğinde de tokluk hissi vereceğini vurguluyor.