22.03.2024 - 10:28 | Son Güncellenme:
Soğanları eski usulle saklayabilirsiniz. Naylon, soğanları saklamak için mükemmeldir. Çünkü soğan neme değil havaya ihtiyaç duyar. Bunun için 7 ila 10 derece sıcaklıktaki bir alan uygun olabilir. Ayrıca soğanları doğrudan güneş ışığından uzak tutmak daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Bazı insanlar soğanları patateslerin yanında saklarlar. Bu hatayı yapmayın çünkü patatesler nemlidir, bu da soğanların çürümesine neden olur.
Patatesin karanlığa ve soğuğa ihtiyacı vardır. Patatesleri, çürümeye karşı koruyan, fitokitler yayan üvez yapraklarıyla birlikte saklamak daha iyidir. Soğanları ve elmaları patatesin yakınlarında saklamak iyi bir fikir olmayabilir. Bunlar patateslerin bozulmasına neden olan gazlar yayarlar.
Elmalar kiler gibi serin ve karanlık yerlerde saklanmalıdır. Karton kutu bunun için iyi bir fikir olabilir ancak elmalarınıza yeterince havalandırma sağlamayı ve nefes almaları için kutuda delikler açmayı unutmayın. Elmalarınızı muhafaza edebilmek için balkonunuzu kullanabilirsiniz. Elmaları soğuksa 2-4 ay saklayabilirsiniz. Hava sıcaksa 6 aya kadar. Her elmayı kağıda sarın ve hepsini bir kutuya koyun.
Oda sıcaklığı havuçların yumuşamasına ve tazeliğini kaybetmesine sebep olur ve bu sebeple soğuk bir ortamda saklanması gereklidir. Bu sebeple bodrum katlar ve buzdolapları havuçlar için iyi olabilir. Bir diğer yöntem de donduruculardır. Havuçları soyun, rendeleyin ve streç filmle sarın. Önceden hazırladığınız havuçları dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
Sarımsağın saklanması çok zor değildir, sadece havaya ve çok fazla nemin olmadığı karanlık bir yere ihtiyaç duyar. Genellikle mutfağa asılır ve ağlarda saklanabilir. Sarımsağın hava alan bir ortamda olduğundan emin olmanız yeterlidir.
Lahanaları önce 3 dakika kaynar su içinde bekletin, ardından 3 dakika boyunca ise buzlu soğuk su içerisinde bekletin ve Lahanayı kurutun, buzdolabı poşeti içerisine yerleştirin ve ardından derin dondurucuya koyun.