Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi ve Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey,aşurenin buğday, kuru fasulye ve nohuttan kuruyemişlerine, meyvelerdenbaharatlarına dek pek çok malzemesiyle tek başına dengeli bir öğün olmayı başardığını vurguluyor.Hem lezzetli bir tatlı tüketmek hem de faydalı bir şeyler yemek isteyenlerin, yüksek besin değeriyle aşureyi ilk sıraya koymalarını öneren Müge Güzey, buna karşın diyet yapanların ve diyabet gibi kronik hastalığı olanlarıntükettikleri miktara dikkat etmeleri gerektiğini belirterek “Aşure besleyici olsa da porsiyonu başına 350-400 kalori içeren yüksek enerjili bir tatlıdır.Bir kase aşure 3 dilim ekmek, 1 köfte ve 1 meyvenin toplamına eşdeğerdir.Aşure hazırlanırken rafine şeker yerine tarçın,incir, kayısı, kuru üzümgibi kuru meyvelerinmiktarını artırarak meyvelerin şekerinden faydalanmak diyet yapanlar ve diyabet hastaları için uygundur” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey aşurenin 7 faydasını bakın nasıl anlattı.