15.04.2024 - 13:31 | Son Güncellenme:
Asma yapraklarının toplardamarları güçlendirici etkisi bacaklarda oluşan varislere karşı tedavi edici niteliktedir. Asma yaprağının kaynatılarak içilen suyu ise varis oluşumunu engeller ve var olan varislerin tedavisinde kullanılır. Hafızayı güçlendiren yapraklar, stres ve yaşa bağlı olarak zamanla unutkanlıklarla mücadele eder.
Asma yaprağı mideye dokunur mu diye endişelenmeyin, bu yapraklar mideye dokunmaz. Aksine midede iltihap oluşumunun engellenmesinde önemli rol oynar. Ancak aşırı miktarda tüketilmemesi gerekir. Asma yaprağının kadın ve erkekte bacak ödemine sebep olan venöz yetmezlik üzerinde olumlu etkileri de var.
Antioksidan özelliklere sahip olan asma yaprağı, flavonoidler ve polifenoller gibi güçlü antioksidanlar içeriyor. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallere karşı koruyor. Hücresel hasarı önleyen ve yaşlanmayı geciktiren yapraklar, kanser, kalp hastalıkları ve diğer kronik rahatsızlıkların riskini azaltıyor.
Günde bir fincan tüketilen asma yaprağı suyu kilo vermeye yardımcı olur ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. 1 fincan asma yaprağı çayı tüm faydalarından yararlanmanız için yeterli olacaktır.
Bir litre suyun içerisine elli gram asma yaprağı atıldıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynama başlayınca ocağın altını kapatın ve on beş dakika boyunca çayın demlenmesini bekleyin. Demlenen asma yaprağı çayını süzerek bardağa aktarın ve yemeklerden sonra bir fincan tüketin.