15.07.2024 - 15:47 | Son Güncellenme:
Airfryer kullanarak pratik ve hızlı pişirebileceğiniz yemekler arasında lezzetli kekler de bulunuyor. İşte Airfryer kullanarak kek yapmanın detayları.
Kek yapmak için gerekli olan malzemeleri hazırda bekletin. Un, şeker, yumurta, süt, yağ, kabartma tozu ve isteğe bağlı olarak vanilin gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Kek hamurunu hazırladıktan sonra ideal bir karışım elde etmiş olacaksınız.
Airfryer'da hızlı kek hazırlarken kullanacağınız kek kalıbını yağlayıp unlayın. Bu adım sayesinde pişen kek kolayca kalıbından ayrılacaktır. Ayrıca kek kalıbını Airfyer'ın içine yerleştirin.
Hazırladığınız hamuru kek kalıbının içine dökebilirsiniz. Buradaki püf nokta hamuru eşit bir şekilde yayarak dağılmasını sağlamaktır. Bu adım kekinizin eşit kabarmasına yardımcı olacaktır.
Hazırladığınız kalıbı Airfryer'a attıktan sonra sıcaklığı ayarlamayı unutmayın. Genellikle 160-180 derece arasında 20-25 dakika pişirebilirsiniz. Bu sürenin ardından kabaran kek görüntüsüne şaşırabilirsiniz.
Kekin pişme süresi bittikten sonra Airfryer'ı kapatarak kekinizi kontrol edin. Kürdan veya bıçaktan yararlanarak pişme seviyesini anlayabilirsiniz. Ardından keki servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Aslında bu durum Airfryer için zararlı değildir. Ancak bazı ufak detaylara dikkat etmeniz daha faydalı olacaktır. Örneğin yağlı kağıdı, Airfryer'ın içindeki hava akışını engellemeyecek şekilde küçük parçalara ayırabilirsiniz.
Aynı zamanda boş yağlı kağıt, yüksek sıcaklıkta hareket edebilir. Bu durum da kağıdın yanmasına neden olabilir. Yağlı kağıdın sepetin kenarlarına veya altına sıkışmadığından emin olun.