Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, 2-3 dakika sıcak suda bekletin ve süzün. Eğer salamura yaprak kullanıyorsanız, fazla tuzunu almak için iyice yıkayın ve birkaç dakika sıcak suda bekletin. Yaprağın damarlı kısmı üste gelecek şekilde serdikten sonra iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyup kenarlarını içe katlayarak sarın.
İşlem sonunda sardığınız yaprakları tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Üzerine limon dilimleri dizdikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Soda, bu aşamada devreye girecek. 2 su bardağı sıcak suyu ve 1 şişe sodayı tencereye ekleyip üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Yaprakların açılmasını önlemek için bir tabak kapatın.
Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirdikten sonra yaprak sarmanız hazır olacak. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve sarmayı en az 15-20 dakika dinlendirin. Yanına yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz. Soda, yaprakların yumuşacık olmasını sağlar ve iç harcın daha iyi pişmesine yardımcı olur.