Karaciğer dostu denildiği zaman akla ilk gelen yiyecek tabii ki, enginardır. Toksinlerin vücuttan atılması konusunda etkili bir sebzedir. Bir adet enginarı alın, iyice temizleyin, yapraklarını ayırın. Ardından, yapraklarını yaklaşık 2 bardak suyun içerisinde 10-12 dakika kadar bir süre kaynatın. Kaynadıktan sonra süzün ve bir süre dinlendirin, her sabah aç karnına bir bardak içmeye özen gösterin.
Elma sirkesi, karaciğer ve safra kesesi için oldukça faydalı olan asetik asit bakımından zengindir bir doğal kaynaktır. Her sabah aç karnına, bir yemek kaşığı organik elma sirkesini, bir bardak suyun içerisine katarak için.
Elma ve tarçın içeriklerinde, kumarin, cinnamaldehit, lignan ve polifenoller gibi karaciğer ve safra kesesini destekleyen doğal bileşenler barındırırlar. Bir adet elmayı dilimleyin ve yaklaşık iki bardak suyla birlikte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ise içine bir çubuk tarçın ekleyin ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Haftada 3 kez sabahları aç karnına bu kürden bir bardak tüketebilirsiniz.
Havuç, karaciğer enzimlerini destekleyen beta-karoten bakımından oldukça zengin bir doğal kaynaktır. Zeytinyağı ise safra akışını artırır ve sindirimi kolaylaştırır. Bir adet büyük boy havucu rendeleyip üzerine bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı her sabah kahvaltı öncesinde tüketebilirsiniz.