30.10.2024 - 17:50 | Son Güncellenme:
Duvar nasıl silinir diye düşünmeyin. En temiz sonuçları alacağınız duvar silme yöntemleri haberimizde. Evdeki malzemeleri kullanarak duvar silme suyu hazırlamak ve duvardaki lekeleri gidererek daha parlak bir görünüm kazandırmak için kaydırmaya devam!
Pek çok kişi ev temizlerken “Duvar lekesi nasıl çıkar?” diye sorar. Bu sorunun yanıtı oldukça kolay. Evde kolayca bulunan karbonat ve sirke duvar temizliği konusunda size yardım edebilir. Mikroplara göz açtırmayan, lekeleri gideren, duvara yeni bir görünüm kazandıran karbonat ve sirke karışımını hazırlamak çok kolay.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırarak başlayın ve elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın. Bezin nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizleyin.
Eğer haftalık ev temizliği yapıyorsanız mutlaka her hafta karbonatlı sirkeli suyu hazırlayın ve evdeki duvarları bununla temizleyin. Bu yöntem duvar kağıdı olan duvarlar için geçerli değil. Sirke duvar kağıdının yapısını bozabileceği için önerilmiyor. Önerilen karışımı banyo, balkon ve oda duvarları temizliğinde denenebilir.
Nişastanın suyla karışmasından sonra ortaya çıkan pütürlü yapısıyla duvar temizliği konusunda level atlayabilirsiniz. Özellikle de uzun süredir duvarda yer alan kuru lekeleri temizleme gücüyle dikkat çekiyor.
Nişastalı su, adeta bir bulaşık teli gibi görev yapar. Öncelikle 500 ml suyun içine 1 yemek kaşığı nişasta atıp, karıştırın. Karışan su hafif kıvamlı hale gelecek, bunu nemli bir bez yardımıyla alın ve temizlemek istediğiniz duvara sürün. Nişastalar beze geldiğinde lekeleri yerinden kaldıran bir etki oluşturacak. Yağ, çikolata, hamur, boya, kalem gibi aklınıza gelen tüm duvar lekelerini yerinden söküp atacak.
Tuzlu su tüm yüzeyler için önerilen doğal bir duvar temizleme suyu. Dilediğiniz miktardaki suyun içine temizleme alanına göre tuz eklemelisiniz. Eğer küçük bir alanı temizleyeceksiniz 3 bardak suyun içine 1 yemek kaşığı tuz eklemek yetecektir.
Hazırlanan bu tuzlu su karışımını sünger yardımıyla alıp, kirli duvara sürün ve dairesel hareketlerle yüzeyi temizleyin. Ardından nemli temiz bir bezle duvarı silin ve inanılmaz parlaklığa şahit olun.
Sabunlu su asırlardır duvar temizliği konusunda önemli bir karışım olur. Sabunda bulunan temizleyici maddeler sayesinde duvarda ne kir kalıyor ne de leke. Yarım kova suyun içine sıvı sabunu ya da rendelenmiş kalıp sabunu ekleyerek başlayın. Eğer su biraz ılık olursa sabunun çözünme hızı artar ve suya daha çabuk karışır, bunu unutmayın. Duvarı temizlemek için bir temizleyici sünger ya da uzun saplı temizleme bezlerini kullanabilirsiniz.
Erişemediğiniz detaylar için mop kullanılabilir. Sabunlu suyu özellikle de banyo ve mutfak duvarlarında kullanırken dikkat etmelisiniz. Genellikle fayans temizlerken ev kazaları yaşanabiliyor. Sabunlu suyla sildiğiniz duvarları ılık bir nemli bezle son temizliğini yaparsanız duvarlarınız eskisinden daha parlak ve temiz görünür.