Komitenin 2050’yi hedef almasında ki amaç ise çoğu insanın bu yeni yeme planına uymasının zor bir değişim süreci olduğundan kaynaklıdır. Rapor, bu hedefe ulaşmak için, meyve, sebze, fındık ve baklagillerin küresel tüketiminin iki katına çıkması ve kırmızı et ve şeker gibi gıdaların tüketiminin yüzde 50'den daha fazla azaltılması gerektiğini kaydetmektedir.Komite bu diyetin bir yoksunluk diyeti olmadığını aksine esnek ve zevkli bir sağlıklı beslenme modeli olduğunu dile getirmektedir. Araştırmacılar, diyetin her yıl yaklaşık 11 milyon insanın ölmesini önleyeceğini dile getirmektedir. Et ürünlerinin tamamıyla yasaklanmamasının nedeni ise vegan diyetinin en sağlıklı seçenek olup olmadığının henüz netlik kazanmamasıdır.