Yine posalı yiyecek ve içecekler tüketmek de kabızlığa iyi geliyor. Az yemek yenildiğinde, protein ağırlıklı beslenildiğinde ya da diyet yapıldığında posalı yiyecekler azaltıldığı için kabızlık kaçınılmaz olur. O nedenle meyveleri, koyu yeşil sebzeleri soframızdan eksik etmemeliyiz" dedi.
Her gün düzenli olarak aynı saatte tuvalete çıkmanın da kabızlığı önlemede etkili yöntemlerden biri olduğunu ifade eden Dr. Buğra Buyrukçu, alafranga tuvaletlerin ise kabızlığa yol açtığını kaydetti. “Alafranga tuvaletler kullanıldığında vücudun anatomik pozisyonu bağırsakların tam boşalmasını engelliyor” diyen Dr. Buyrukçu, “Elbette eski tuvaletlere geri dönmeye gerek yok. Çözüm, tuvalet ihtiyacı giderirken ayakların altına bir yükselti koymaktır. Böylece tam boşalım sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
Uzun vadede hemoroide ve bağırsak kanserine zemin hazırlayan kabızlığa karşı çare ise doğada. Dr. Buğra Buyrukçu, doğru bitkilerle, doğru biçimde hazırlanacak karışımların kabızlığı gidereceğini söylerken kullanım süresi konusunda da çok önemli uyarılarda bulundu.
Hekim kontrolünde kullanılması gereken bu bitkilerin başında sinameki, barut ağacı kabuğu, karnıyarık otu tohumu, çemen otu tohumu ve buğday çimi geldiğini bildiren Dr. Buyrukçu, kabızlığa karşı şu etkili tarifi verdi: “Kaynatılıp ılıtılmış suyun içine bir çay kaşığı sinameki, bir barut ağacı kabuğu, 1 çay kaşığı kara hindibayı koyup 10 dakika bekletin. 10 gün boyunca günde 2-3 bardak içebilirsiniz.
Ancak bütün bu bitkilerin çok dikkatli kullanılması gerekiyor. Toplumca en sık tüketilen sinameki bağırsak spazmı ve kasılmalarını arttıran bir bitkidir. 10 günden fazla kullanıldığında ciddi bağırsak problemlerine, mineral dengesizliklerine yol açabilir, özellikle kalp ve şeker hastalarının, vitamin eksikliği ve mineral dengesizliği bulunanların, metabolik sendrom yaşayanların kullanmaması gerekir.”