14.11.2017 - 11:07 | Son Güncellenme:
Bilim insanlarına göre haftada iki gün bir avuç kuruyemiş yemek kalp hastalıkları riskini düşürüyor. 200 binden fazla kişi üzerinde 30 yıldan fazla sürede yapılan inceleme, bütün sert kabuklu yemişlerin kalp hastalıklarını önlediğini ortaya çıkardı.
Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırma sonuçlarına göre haftada 2 veya daha fazla kez ceviz, badem, fındık, kaju, antep fıstığı ve yer fıstığı yerseniz kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskiniz diğer insanlara göre %23-15 daha az.
Bir avuç kuruyemiş yaklaşık 30 grama denk geliyor.BademBir porsiyon: 23 adetKalori: 162CevizBir porsiyon: 14 adetKalori: 183KajuBir porsiyon: 16 adetKalori: 155Antep fıstığıBir porsiyon: 45 adetKalori: 157