09.03.2015 - 13:56 | Son Güncellenme:
Malzemeler:
2 bardak şeker
1/4 bardak taze limon suyu
1/4 bardak su
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp bir tavada orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ısıyı azaltın ve hafif kıvamlı hale gelene kadar karıştırın. Kaynamasına izin vermemek için sürekli karıştırmanız ve kaynar gibi olduğunda ateşten alıp 1 dakika sonra tekrar ateşe koymanız önemlidir.
Kıvamlı hale gelince cam bir kavanoza veya kaseye koyun ve oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
Uygulaması:
Ağdayı uygulayacağınız bölgenin üzerine hafifçe mısır unu serpin. Bu sayede ağda bacağınızıa yapışıp kalmayacaktır. Spatula veya tahta çubuklar ile ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine temiz bir bezi yapıştırın ve 1 dakika sonra çekin. Bezi yapıştırırken tüylerin çıktığı yöne doğru yapıştırmaya özen gösterin. Ardından hızlıca tutup çekin.
İpuçları:
Ağda uygulayacağınız bölgedeki tüyler en az yarım santimetre olmalıdır.
Kalan ağdayı buzdolabında saklayabilir ve kullanacağınız zaman tekrar ısıtabilirsiniz.
Eğer ağda çok kıvamlı olursa içine biraz su ekleyip karıştırarak seyrelmesini sağlayabilirsiniz.