Kadın SağlığıEndometriozis ve yoga arasındaki ilişki masaya yatırılıyor

Endometriozis ve yoga arasındaki ilişki masaya yatırılıyor

06.03.2021 - 13:50 | Son Güncellenme:

Endometriozis; rahmin iç tabakasında bulunması gereken endometrium dokusunun rahim dışında başka organlarda yerleşmesi ve yerleştiği bölgede hastalık oluşturması olarak tanımlanıyor. Yarattığı uzun süreli kasık ve karın ağrısı, şiddetli adet sancıları ile pek çok kadını rahatsız eden endometriozis hastalığı ile mücadelede ise yoga son derece rahatlatıcı olabiliyor. Endometriozis Farkındalık Ayı kapsamında Endometriozis Derneği'nin 7 Mart Pazar günü, saat 20.00-21.30 arasında Zoom üzerinden gerçekleştireceği etkinlikte endometriozis ve yoga arasındaki ilişki masaya yatırılacak

Endometriozis ve yoga arasındaki ilişki masaya yatırılıyor

Endometriozis Derneği'nin düzenlediği "Endometriozis ve Yoga" etkinliğinde Endometriozis Derneği Başkanı Prof.Dr. Taner Usta ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Cihan Kaya; endometriozis ve tedavi yollarından, bütünsel olarak bakıldığında endometriozis semptomları üzerinde olumlu etkinin gözlemlendiği yaklaşımlardan bahsedecek.

Haberin Devamı

Yoga Eğitmeni Sevgen Bengi Kıran ise meditasyon ve nefes çalışmalarının ağrı ile kaygı üzerindeki olumlu etkilerini anlatıp ardından evde de kolaylıkla uygulanabilecek bütünsel bir yoga terapi pratiği gerçekleştirecek.

Herkese açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe endometriozis hastaları, yakınları, endometriozisi merak edenler, hekimler ve yoga eğitmenleri katılabilecek.

Sınırlı sayıda katılımcı kabul edebileceği için etkinliğe katılmak isteyenlerin öncesinde info@endometriozisdernegi.org adresine mail göndermesi gerekiyor. 

***

Etkinlik bilgileri:

7 Mart Pazar
Zoom Online
20.00-21.30

 

 

Yazarlar