Sadakat denince akla ilk olarak romantik ilişkiler gelse de tüm ilişkilerin temelinde insan sadakati bulmak, inşa etmek ister. Sadakat, bağların gücünü, sağlamlığını ve güveni ifade eder. İlişki uzun ya da kısa süreli olsun fark etmeksizin güven önemlidir. Eczaneden ilaç alırken doğru yönlendirmesini bekleyerek eczacıya, hesabı doğru yapmasını umarak marketteki kasiyere, bizi anlamalarını bekleyerek ebeveynlerimize, açık ve dürüst olmalarını bekleyerek çocuklarımıza, işlerine sahip çıkmalarını arzu ettiğimiz çalışma arkadaşlarımıza, sırrımızı paylaştığımız dostumuza güvenmek isteriz.

Haberin Devamı

Aldatılmak, sadakatsiz insanlara denk gelmek korkulu rüyadır ve çok can yakar. Suçluluk, güvensizlik, endişe ve şüpheyi tetikler. Sık tekrarlanan bir deneyime dönüştüğünde kaygı ve içe kapanma üretebilir. Sadakatsizlik sadece bir insana karşı olmaz. İnsan işine, kazancına, bilgisine, deneyimine ve hatta duygularına bile sadakatsiz olabilir. Kendi iç bağlarında ve ilişkilerinde güveni üretemeyen kişi diğer insanlarla ilişkilerinde güvenilir olmakta ya da güvenilir olanı seçmekte zorlanabilir.

Bilinçaltında sadakatsizliğin her türünün arkasında negatif inançlar ve aile aktarımı yatar . Ailede partner aldatmaları varsa, “Kadın / erkek aldatır”, “Erkeklere / kadınlara / eşe güvenilmez” gibi yerleşmiş inançlar varsa sadakatsizlik daha kabul görmüş bir konu olabilir.

“İnsanlar para için her şeyi yapar”, “Düşmanı uzakta arama, en büyük darbe en yakınından gelir”, “Miras hep kavga getirir”, “Babana bile güvenmeyeceksin” gibi inançlar da oldukça tehlikelidir.

Aldatılmayı ve sadakatsizliğin acısı ve güvensizliğinden özgürleşmek için şu çalışmayı yapabilirsiniz: Gözleriniz kapalı bir kütüphane hayal edin. Raflarda konulara göre ayrılmış hikayeleriniz kayıtlı olduğu kitaplar var. “Aldatmak ve Aldatılmak” isimli kitabı alın. İçinde aldatmaya ve aldatılmaya dair bütün hikayeleriniz var. Kitabı iki elinizin içinde tuttuğunuzu hayal edin. İç sesle “Aldatma ve aldatılma hikayelerini ve sadakatsizliği tüm sebepleri ve negatif sonuçlarıyla birlikte affediyor, af diliyorum. Kendime sadakatsiz olduğum, kendimi kandırdığım her an için kendimden özür diliyorum” konuşmasını yapın. Affetmek zor gelebilir, lütfen hatırlayın ki affetmenin doğasında herkese kendi yükünü ve sorumluluğunu iade etmek vardır. Konuşmanız bittiğinde kitabın adını ve fiziksel özelliklerini değiştirin. Siz ne isim verirseniz onu alacaktır, kitabı avuçlarınızın içinde tutarak onunla konuşun. Örneğin “Sen benim için ‘Güvensin’ ya da ‘Güvenilecek insanlarla eşleşmeksin’. İçindeki tüm hikayeleri temizliyorum.” Şeklinde bir iç konuşma yapabilirsiniz. Kitabınızı kütüphanede başka bir yere yerleştirin, kütüphaneye teşekkür edin. Kütüphaneden çıkıp gözlerinizi açabilirsiniz.

Haberin Devamı

İhtiyacınız olmayan, size engel olan tüm duygu ve negatif inançlardan kolayca arınmanıza niyeten,

Şifa olsun,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com

@ebrudemirhan.ytm