Kurban Bayramı'nda dişlerinizi korumanın yolları

Kurban Bayramının olmazsa olmazı kırmızı et tüketmek. Fakat dişlerimize gerekli bakımı uygulamazsak diş aralarına giren et parçacıkları bayramda ağzınızın tadının kaçmasına sebep olabilir. Bu sebeple hem dişlerimizi koruyacak hem de ailecek yediğimiz bayram sofralarının tadını çıkarmak için yanınızda bulundurabileceğiniz birkaç öneri:

Su: Eğer yemekten sonra hemen dişlerinizi fırçalayamıyorsanız 30 saniye süre ile su ile çalkalayabilirsiniz. Bu ağızdaki asidik ortamın nötr hale gelmesine sebep olur ve dişlerinizi fırçalayana kadar çürük oluşumunu geciktirmiş olur.

Haberin Devamı

Şekersiz sakız: Et yedikten sonra ağızda oluşan asidik ortamı nötrlemek için 10 dakika boyunca şekersiz sakız çiğnemek; dişlerin arasındaki gıdaların daha kolay temizlenmesini sağlar.

Diş ipi: Dişlerinizin arasına et, tatlı vb. yiyecek artığı sıkıştıysa; vakit kaybetmeden, hemen çıkartmanız hem diş, hem diş eti sağlığınız için önemlidir. Bunun için de kürdan kullanmak yerine yanınızda diş ipi bulundurabilirsiniz.

Diş fırçası ve macun: Seyahat tipi diş fırçası ve macununuzu yanınızda bulundurmanız, yemekten sonra 2 dakikada dişlerinizi tertemiz yapmanızı sağlar. Böylelikle ağzınızı ferahlatabilir ve çürümeye karşı koruyabilirsiniz.

Bayramı tatil olarak değerlendirmek isteyenler mutlaka bavullarına seyahat tipi ağız bakım setlerini de eklerse günlük ağız bakımına devam edebilir ve ağız-diş sağlığını koruyabilirsiniz