Besinleri küçük lokmalar halinde, iyi çiğneyerek tüketin ve lokmalar arasında beklediğinizden emin olun. Bu sizin mide kapakçığınızın bloke olmasını engelleyecektir.
Yemek yeme süreniz en az 20 dk olmalıdır.
Mideyi yormamak adına besinlerinizin iyi pişmiş ve yumuşak olmasına özen göstermelisiniz.
Tatlı ve şeker tüketmekten kaçının! Karnınızı doyurmadığı gibi gereksiz yere fazla kalori almış olursunuz. Şeker (sükroz, dekstroz, fruktoz, glukoz, mısır şurubu, yüksek fruktozlu mısır şurubu, bal, akçaağaç şurubu, arpa maltı, şeker pekmezi, pirinç şurubu, kamış suyu v.b.) içeren besinlerden kaçınmalısınız.
Yemeğinize odaklanın! Ne kadar yediğinizi fark edebilmek için TV izlerken, PC başındayken, kitap okurken yemek yemekten kaçınmalısınız.
Yeterli besin alamadığınız için vücut direncinde azalma, halsizlik, yorgunluk ve kas kaybı oluşabilir. Bu yüzden diyetisyeninizin önerdiği protein içecekleri ve besin takviyelerini tüketmeyi unutmayınız.
Su tüketmekte zorlanırsanız 1 bardak suya 1 dilim limon veya portakal ilave edebilirsiniz!
Çok soğuk veya çok sıcak içeceklerden kaçınınız.
Su tüketimi günde ortalama 6-8 bardak olmalıdır. Dehidratasyonu önlemek için öğün aralarında su yudumlamayı unutmayın. Su yemek sırasında değil, yemekten 30 dk önce veya sonra içilmelidir. Katı besinler ile sıvı almayınız. Yemek yerken masada içecek bulundurmayınız.
Operasyon sonrasındaki beslenmede ana hedefiniz çok yağlı ve şekerli besinleri beslenme programınızdan çıkarmak olmalıdır. Yaşam kaliteniz için gerekli olan besinleri tüketmeniz hem sağlıklı yaşamanıza hem de ağırlık kaybını sağlamanıza yardımcı olacaktır.
Önce protein, ikinci olarak sebze, son olarak da nişastalı besinleri tüketiniz.
Umarım yararlı olabilmişimdir. Sağlıklı günler dilerim.