-İftarda midenizi çok doldurup tüm gün yemeniz gerekenleri tek bir öğüne sıkıştırmayın mutlaka sahur yapın.
-Orucunuzu açarken çorbanızı içtikten sonra bir 10 dk ara verin.
-Bol su için.
-Yavaş yemek yemeğe özen gösterin iyice çiğneyin.
-Yemeklerin tüm yağı suyunda toplanır, bu yüzden yemeğin suyuna ekmek banmayın böylelikle daha az yağ almış olursunuz.
-Tatlı tercihlerinizi sütlü tatlılardan yana kullanın ve haftada iki kez sütlü tüketin diğer günlerde meyve veya kuru meyveleri tüketerek tatlı ihtiyacınızı karşılayın.
-Kabızlık oluşmaması için sebze tüketiminize önem verin böylelikle bol lif alırsınız.
-Meyve suları ya da şekerli gazlı içecekler yerine, ayran,cacık ya da şekersiz kompostolar tercih edin.
-İftardan 1- 2 saat sonra hafif yürüyüş yapmaya çalışın.