Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

1- Tuzlu zeytin; sahurda zeytin yemek gün içerisindeki tokluk hissimize oldukça destek olur fakat tercihimiz tuzsuz zeytinlerden olsun.

2- Pastırma, sucuk benzeri tuzu yüksek işlenmiş gıdalar; işlenmiş gıdalar yüksek sodyum içeriği nedeniyle gün içerisinde su ihtiyacımızı artırır.

3- Tok tutuculuğu olmayan paketli gıdalar; bizlere herhangi bir faydası olmayan besinler yerine tercihimizi hem tok tutan hem su ihtiyacımızı karşılayan besinlere yönlendirmeliyiz.

4- Şekerli içecekler, meşrubatlar; bizler için hem ekstra kalori kaynağı hem de tükettiğimizde su ihtiyacımızı artırır.

Haberin Devamı

5- Rafine karbonhidratlar; Yapılan bir çalışmaya göre rafine karbonhidratlar yüksek insülin seviyelerine neden olur ve böylece böbreklerdeki sodyum emilimini artırarak ödem tutmamıza yol açar. Ayrıca tok tutuculuğu oldukça düşüktür. Bu nedenlerden dolayı rafine karbonhidratlar yerine tam tahıllı karbonhidratlara yönelirsek işimiz çok daha kolaylaşır.

Ramazan’da tüketmemiz gereken besinlerin önemi kadar uzak durmamız gereken besinlerin de önemi büyüktür. Sizde sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek istiyorsanız mutlaka önerilerime bir kulak verin derim.