1- Tuzlu zeytin; sahurda zeytin yemek gün içerisindeki tokluk hissimize oldukça destek olur fakat tercihimiz tuzsuz zeytinlerden olsun.
2- Pastırma, sucuk benzeri tuzu yüksek işlenmiş gıdalar; işlenmiş gıdalar yüksek sodyum içeriği nedeniyle gün içerisinde su ihtiyacımızı artırır.
3- Tok tutuculuğu olmayan paketli gıdalar; bizlere herhangi bir faydası olmayan besinler yerine tercihimizi hem tok tutan hem su ihtiyacımızı karşılayan besinlere yönlendirmeliyiz.
4- Şekerli içecekler, meşrubatlar; bizler için hem ekstra kalori kaynağı hem de tükettiğimizde su ihtiyacımızı artırır.
5- Rafine karbonhidratlar; Yapılan bir çalışmaya göre rafine karbonhidratlar yüksek insülin seviyelerine neden olur ve böylece böbreklerdeki sodyum emilimini artırarak ödem tutmamıza yol açar. Ayrıca tok tutuculuğu oldukça düşüktür. Bu nedenlerden dolayı rafine karbonhidratlar yerine tam tahıllı karbonhidratlara yönelirsek işimiz çok daha kolaylaşır.
Ramazan’da tüketmemiz gereken besinlerin önemi kadar uzak durmamız gereken besinlerin de önemi büyüktür. Sizde sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek istiyorsanız mutlaka önerilerime bir kulak verin derim.
R.Hakan Kırkoğlu
Mars tekrar Yengeç’e geriliyor
4 Ocak 2025
Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
2025 mucizeyle gel, ihtişamla gel, hoş gel!
30 Aralık 2024
Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
31 Aralık Oğlak Yeniayı: Bizi neler bekliyor?
30 Aralık 2024
Dt. Pertev Kökdemir
Diş temizliği kürdanla mı, kürdansız mı?
30 Aralık 2024
R.Hakan Kırkoğlu
Yeniay Oğlak’ta doğuyor
28 Aralık 2024