Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Pancar Detoksu

250 gram pancar

1 orta boy soğan

500 ml su

1 diş sarımsak

1 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tatlandırmak için bir tutam tuz ve karabiber

İyice yıkadığın pancarı, soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğradıktan sonra suyu eklediğiniz tencereye ilave edin. Daha sonra defneyi koyun üzerini kapatarak tenceredeki malzemelerin kaynamasını beklemelisin. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. Malzemelerin piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatabilirsin. Dilersen çorbanı blenderdan geçirebilir dilersen de taneli tüketebilirsin.

Haberin Devamı

Ispanak Detoksu

2 yemek kaşığı yulaf

1 avuç maydanoz

500 gr ıspanak

1 adet soğan

1 su bardağı süt-4 su bardağı su

2 çay kaşığı Tuz-1/2 çay kaşığı karabiber-1 çay kaşığı pul biber

Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın. Küp doğranmış soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı ekleyerek kavurmaya devam edin.  Yulafı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Süt, su ve tuzu ekleyip çırpın. Kaynayana kadar çırpıcı yardımıyla sık sık karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın. Blenderle ezerek çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirin.  Ispanak Çorbasının tüketeceğiniz kadarını ısıtmayı unutmayın!

Celery Detoks

1 adet kerevizin sapı

1 küçük brokoli

1 adet küçük boy havuç

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Kereviz saplarını havucu rastgele doğrayın ve 5 su bardağı su ile bir tencerenin içinde haşlayın. İyice haşlanan sebzeleri suyu ile birlikte blenderdan geçirin.