Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Haziran sebzelerini ve meyvelerini kullanarak mutfakta harikalar yaratabilmek mümkün. Hadi gelin şimdi biraz haziran ayı meyve ve sebzelerine bir göz atalım sonrasında tarifimize geçelim.

Haziran ayı sebzeleri:

Taze soğan, taze sarımsak, enginar, taze fasulye, bezelye, bakla, barbunya, kabak, patlıcan, salatalık, yeşil biber, dolmalık biber, domates, semizotu, rezene, marul, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere.

Haziran ayı meyveleri:

Kayısı, erik, çilek, kiraz, şeftali, dut, vişne, mürdüm eriği, yeni dünya.

Haberin Devamı

 

Fit Haziran Bowl

6-7 adet çilek

1/3 demet semizotu

1 adet salatalık

3 kaşık lor peyniri

2 tam ceviz

Sosu için;

½ limon suyu

1 çay kaşığı limon rendesi

1 tatlı kaşığı sirke

Bir tutam tuz

Doğranmış tüm malzemeleri bir kâseye ekleyelim. Hazırladığımız sosu ilave edip tüketebiliriz.