Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Elma sirkesi özellikle, mide boşalmasını geciktirdiği ve şekerin kan dolaşımına salınımını yavaşlattığı gösterilen asetik asitten oluşur. Bioscience, Biotechnology, Biochemistry dergisinde yayınlanan araştırma, 12 haftalık bir süre boyunca elma sirkesi verilen küçük bir çalışma katılımcıların plasebo verilen katılımcılardan daha fazla kilo, vücut yağı ve karın bölgesinden inç kaybettiği bulunmuştur. Elma sirkesi, kan şekeri seviyelerini korumanın yanı sıra vücudun içinde yağ yakan proteinler de üretir. Böylece yağ yakımına destek olur.

Haberin Devamı

Elma sirkesi yemeklerde, salatalarda kullanılabilir. İçeriğinde yüksek oranda asit bulundurduğu için seyreltilmeden tüketilmesini önermemekteyim. Aşağıda sizlerle paylaştığım tarifi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Unutmayın, hiçbir besin tek başına mucizevi değildir. Bu süreçte sağlıklı bir beslenme programı ve egzersiz şarttır. 

Dengeleyici Kür

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 küçük rendelenmiş zerdeçal kökü

1 fındık kadar zencefil parçası

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı organik bal

2 adet ezilmiş karabiber

3 bardak ılık su

Elma sirkesini ve iyileştirici malzemeleri bir kavanoza koyun, 2 saat bekleyin. Süzün ve kapaklı bir cam şişeye aktarın. Karıştırın ve ılık için.

Tüketim Önerisi: Haftada 2-3 kere aç karına 1 bardak içebilirsiniz.