Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Metabolizma dengemizin değiştiği Ramazan ayının bitmesiyle birlikte öğünlerimizi akılcı planlamakta fayda var. Hızlı ve aşırı öğün tüketiminden kaçınmak midemize bir anda yüklenmemek adına yararlı olabilir. Böylece hazımsızlık ve sindirim sıkıntılarının önüne geçerek oldukça rahat bir bayram geçirebiliriz. Unutmayalım ki Ramazan Bayramı aslında vücudumuz için normal beslenmeye geçiş dönemidir. Bu konuda da vücudumuza alışması adına zaman tanımakta fayda var.

Malum hepimiz evlerdeyiz. Bir de bayram olunca mutfaktan uzak durmak daha da zorlaşabilir. O nedenle porsiyonlara mutlaka dikkat edelim. Gün içerisinde düşündüğümüzde aşırıya kaçmaktan kaçınalım. Olabildiğince sağlıklı seçeneklere yönelelim. Mutlaka su tüketimini artıralım ve kaybettiğimiz mineralleri dengelemek adına maden suyu tüketmeyi ihmal etmeyelim.

Haberin Devamı

Tatlı Kaçamakları Dengelemek

-1 dilim baklava yersek beslenme programından 1 ekmek, 200 g taze meyve ve 2 tatlı kaşığı yağı azaltalım.

-3 kare çikolata yersek beslenme programından 1 porsiyon meyve ve 2 tatlı kaşığı yağı azaltalım.

-2 orta boy lokum yersek beslenme programından 150 gram taze meyveyi azaltalım.

-2 top dondurma yediğimizde beslenme programımızdan 200 ml süt veya 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı yağı azaltalım.

-1 dilim kremalı bir pasta yersek programımızdan 2 meyve + 2 dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı yağı çıkartabiliriz.

Çikolata seçeneklerinde kare madlen çikolataları öneriyorum. Bunun yanı sıra bayram tatlıları olarak Instagram'da paylaşımlarıma göz atabilirsiniz.

Hem kalpler kırılmasın hem diyetler bozulmasın, herkese harika ve denge içinde bir bayram diliyorum!