YaşamDefine Nasıl Bulunur? Define İşaretleri Nelerdir?

Define Nasıl Bulunur? Define İşaretleri Nelerdir?

15.04.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Dünyanın hemen her yerinde birçok saklı ve keşfedilememiş hazine bulunmaktadır. Üzerinde yaşadığımız topraklarda da aynı durum söz konusudur. Bu hazine yani defineler bazen doğal olarak varken bazen de geçmiş medeniyetler ve insanlar tarafından varlığı unutulmuş halde bulunmaktadır. Definelerin nasıl bulunacağı ise merak edilen konulardandır. Define nasıl bulunur? Define işaretleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Define Nasıl Bulunur Define İşaretleri Nelerdir

Dünya üzerinde define aramayı hobi haline getirmiş pek çok insan bulunmaktadır. Hatta bu hobiye sahip olanların dışında define belgeselleri gibi yapımlarda insanların dikkatini çekebilmektedir.

Haberin Devamı

Define Nasıl Bulunur?

Definenin nasıl bulunacağını araştırmadan önce bireylerin resmi kuralları bilmesinde fayda vardır. Yani her define aranan bölge nereye bağlı ise oranın resmi hüküm ve kısıtlamalarının bilinmesi, define aramadan önce yetkili kişilere bildirilmesi önemli bir konudur. Definenin nasıl bulunduğu konuş ise oldukça geniştir. Çünkü definenin bulunduğu coğrafya, toprak yapısı, özellikleri, görünürlüğü gibi birçok farklı değişkene göre bulma yöntemi de değişmektedir.

Define arama çalışmaları genellikle eski yerleşim ve medeniyetlerin yaşadığı yerlerde gerçekleştirilir. Bu yerler; Tümülüs mezarları, kaya mezarları, antik şehir yerleri, kapalı mağaralar, savaş yaşanmış bölgeler, tüccarların çok yaşadığı medeniyetlerin olduğu bölgeler, hükümdarın yaşadığı yerler, lahitler ve ibadet edilen yerler gibi mekânlardır. Bu yerlerde genelde arayıcılar defineyi saklayan kişiymiş gibi düşünerek hareket ederler. Toprak yapısı ve aranan bölgenin özelliklerine göre bazı ekipmanlar kullanılır. Geçmişte bu ekipmanlar kürek, kazma gibi aletlerken gelişen teknoloji ile beraber altın, gümüş sinyali veren aletler kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Define İşaretleri Nelerdir?

Define arayanlar pek çok yöntem ve tekniği kullanırlar. Bu yöntem ve teknikleri buldukları işaretlere göre uygularlar. Aranılan definenin özelliğine göre işaretlerde değişebilmektedir. En çok kullanılan ve bilinen define arama işaretleri şunlardır;

Güneşe Olan Konum: define arayıcıları güneşin üzerine düştüğü yerleri aramaya özen gösterirler. Define için güneşin önemli bir ipucu olduğu düşünülmektedir.

Toprak Yapısı: Özellikle kolay kazılabilen, gevşek topraklar define bulmanın önemli işaretlerindendir. Halk arasında yanmış toprak denilen türün define için daha uygun olduğu düşünülmektedir.

Figürler: Herhangi bir yer, taş ve ya yapı benzeri yerlerin üzerindeki figürler define için önemli ipuçlarıdır. Bu figürler yorumlanarak define aranabilmektedir.

Haritalar: Bazı durumlarda harita gibi dokümanlar önemli bir işarettir. Hatta bu somut işaretler en önemli ipuçlarıdır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar