Püf Noktası Dağ gibi kabaran puf puf kekin sırrı! Kek kalıptan taşıyor ve asla sönmüyor

Dağ gibi kabaran puf puf kekin sırrı! Kek kalıptan taşıyor ve asla sönmüyor

03.06.2024 - 16:07 | Son Güncellenme:

Misafirlere veya çayın yanına hemen hemen çoğumuz kek çırparız. Ancak, en iyi sonucu elde etmek bazen mümkün olmayabilir. Kekin kabarmaması, içinin hamur kalması veya piştikten sonra sönmesi gibi sorunlarla karşılaşırız. Merak etmeyin! Dağ gibi kabaran, puf puf olan ve asla sönmeyen kekin sırrını açıklıyoruz. İşte bu mükemmel keki yapmanın püf noktaları ve detaylı bir tarif!

Dağ gibi kabaran puf puf kekin sırrı Kek kalıptan taşıyor ve asla sönmüyor

Misafirlere ikram etmek veya çayın yanında keyifle tüketmek için kek yapmak çoğumuzun mutfakta sıkça denediği bir şeydir. Ancak, mükemmel bir sonuç elde etmek her zaman kolay olmaz. Kekin kabarmaması, içinin hamur kalması veya piştikten sonra sönmesi gibi sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Endişelenmeyin! Dağ gibi kabaran, puf puf olan ve asla sönmeyen kek yapmanın sırlarını paylaşıyoruz. İşte bu mükemmel keki hazırlamanın püf noktaları ve adım adım tarif!

Haberin Devamı

YUMURTALARI AYRI ÇIRPIN

Yumurta beyazlarını kar kıvamına gelene kadar ayrı bir kapta, sarılarını ise kremamsı bir doku alana kadar başka bir kapta çırpın. Bu iki karışımı dikkatlice birleştirmek, mükemmel sünger kekin sırrıdır.

Şekerle çırpılan yumurtaları köpük köpük ve kremamsı olana kadar çırpmaya devam edin. Bu aşamada ne kadar iyi çırparsanız kekiniz o kadar kabarık olur. Yumurta karışımına ek olarak, kekinizi en iyi şekilde kabartmak için soda kullanabilirsiniz.

Puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet veya sos ekleyeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz. Eğer her tarifte aynı formülü kullanarak kıvamını tam tutturamıyorsanız, bu adımlarla sorunu çözebilirsiniz.

Haberin Devamı

 

Dağ gibi kabaran puf puf kekin sırrı Kek kalıptan taşıyor ve asla sönmüyor

PUF PUF KEK TARİFİ

Malzemeler

4 adet yumurta

2 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3 su bardağı un

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Bu kek tarifinde, derin bir kalıp kullanmanız önemli.

Yumurta ve şekeri en az 15 dakika boyunca çırpın.

Ardından süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin.

Son olarak, önce kabartma tozunu, sonra unu ekleyip iyice karıştırın.

170 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında 45 dakika pişirin.

Fırınların pişirme süreleri farklılık gösterebilir, bu yüzden son dakikalarda kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.

 

Yazarlar