25.07.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:
Tuvalet eğitimi, 24-36 ay arasındaki çocukların kişisel hijyen becerileri kazanması için doğal bir gelişimsel süreç ancak bir o kadar da anne-çocuk psikolojisi açısından önemli bir dönem. Selpak, Prof. Dr. Bengi Semerci Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Tuvalete Merhaba’ platformu ile bu dönemde çocuk tuvalet eğitiminde yol gösterecek noktaları aileler ile paylaşarak onların yanında oluyor. Çocuklara doğru kişisel hijyen alışkanlıkları kazandırmak amacıyla 2011 yılında kurulan ‘Tuvalete Merhaba’ platformu, Türkiye’nin çeşitli noktalarında aileler ile bir araya gelirken; bu yıl daha fazla aileye dokunmak için eğitimlerini dijital platforma taşıyor.
Türkiye temizlik kağıdı sektörünün lider markası Selpak, Tuvalete Merhaba platformu ile henüz tuvalet eğitimine başlamamış ya da tuvalet eğitimini en doğru şekilde vermek isteyen anne-babalara destek olmaya devam ediyor.
Prof. Dr. Bengi Semerci Enstitüsü uzmanları eşliğinde anne-babaları bilgilendirmek ve çocuklara doğru hijyen eğitimini vermek amacıyla kurulan ‘Tuvalete Merhaba’platformu, yüz yüze eğitimlerin yanı sıra, artık dijital platformda canlı eğitimleriyle de ailelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.
İki dijital eğitim ile 108 bin aileye dokundu.
Selpak, Bengi Semerci Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirdiği "Tuvalete Merhaba" projesi ile daha fazla aileye dokunmak için bu yıl eğitimlerini dijital platforma taşıdı. Facebook üzerinden yapılan canlı yayınlar ile tuvalet eğitimi hakkında bilgiler verildi aynı zamanda annelerin soruları cevaplandı.
Haziran ve Temmuz aylarında sosyal medya üzerinden iki canlı eğitim düzenlediklerinibelirtenİpek Kağıt Pazarlama Yöneticisi Ayhan Arıcı proje hedefleri ile ilgili olarak; “Temizlik kağıdı pazarının lideri olmanın getirdiği sorumluluk ile Selpak olarak daha temiz, daha sağlıklı bireyler ve toplum için öncü rol üstleniyoruz.Tuvalete Merhaba platformumuz ile tuvalet alışkanlığı kazanma yaşında çocuğu olup henüz tuvalet eğitimine başlamamış ya da tuvalet eğitiminde sorunlar yaşayan anne-babalara 2011’den bu yana uzmanlarımızla destek veriyoruz.
Selpak olarak bu eğitimlerle amacımız daha sağlıklı ve çağdaş bir Türkiye için çocuklara doğru kişisel hijyen alışkanlıkları kazandırmak. Bu yıl bire bir giderek ulaşamadığımız bölgelerdeki ailelerimizin de yanında olmak için eğitimlerimizi canlı olarak dijital platforma taşıdık. Bu yıl yaptığımız iki canlı yayında toplam 108 binaile ile buluştuk. Amacımız tuvalet eğitimi sürecinde çocukların ailelerine yardımcı olmak” dedi.
Çocuğun hazır olması kadar annenin de hazır olması önemli
Yapılan tüketici araştırmaları, tuvalet eğitimi sürecinde çocukların tuvalet kağıdı ile ilk deneyimlerini yaşayacakları bu dönemde annelerin bilgi açısından kendilerini yetersiz ve yalnız hissettiklerini gösteriyor. Anneler bu konuda ne kadar bilinçli olursa, süreç bir o kadar kolay ve keyifli geçiyor.
Eğitimlerinde ailelere tuvalet eğitiminde dikkat edilecek noktalara değinen Prof. Dr. Bengi Semerci;“Çocuğun tuvalet eğitimi ile bezden kurtulması, hem çocuğun kendisi hem de çocuğa bakım veren kişiler için önemli bir gelişimsel aşamanın tamamlanmasıdır. Tuvalet eğitimine çocuğun ve bakım veren kişinin hazır olduğu bir dönemde başlanması çok önemlidir. Hatalı bir zamanda ve hazırlıksız başlangıç, çocuğun bu aşamayı sorunsuzca atlatabilmesini engelleyebilir. Çocuk için tuvalet eğitimine hazır olmak demek hem fizyolojik olarak kas gelişiminin tamamlanmış olması hem gelişimsel olarak kişisel ifade becerilerinin kazanılmış olması hem de psikolojik olarak sağlıklı bir döneminde olması demektir.
Herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece erişkin olup hala tuvalet alışkanlığını kazanamamış hiç kimse yoktur. Bu yüzden eğitimin nasıl verileceğine, çıkabilecek sorunlara yoğunlaşarak, eğitimi bir endişe nedeni, bir sorun gibi algılamamak gerekir. Unutulmamalıdır ki tuvalet eğitimi doğal gelişimin bir parçasıdır. Bu nedenle aşırı kaygılanmamak,tepkisel olmamak ve süreci çocukla beraber sağlıklı tamamlamak gerekir” dedi.